Inhoud: 0 producten

Getoonde prijzen zijn excl. 21% BTW

Bata Industrials

Bata Industrials  

Bata Shoe Organisation (BSO)

is wereldwijd één van grootste fabrikanten en verkopers van schoeisel. BSO is actief in 50 landen en in vrijwel ieder werelddeel. Binnen de organisatie zijn meer dan 40.000 mensen van alle nationaliteiten werkzaam. Iedere dag worden er ongeveer één miljoen mensen geholpen in de 4.600 Bata winkels.

Korte geschiedenis

Bata Historie Bata is opgericht in Tsjechië in 1894. Het bedrijf ontwikkelt zich als één van de eerste fabrikanten met een wereldwijde afzetmarkt. Al in de jaren ´30 is het bedrijf actief in Zwitserland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Joegoslavië, Polen, India en Nederland. Deze groei duurt voort en in de jaren ''60 zijn onze 42.000 medewerkers werkzaam in één van de duizenden winkels en vele fabrieken van Bata. Een continue aandacht voor onderzoek en ontwikkeling ligt aan de basis voor dit succes. De specifieke vraag naar schoeisel voor de professionele markt gaat vooraf aan de oprichting van Bata Industrials in de jaren ´70. Sindsdien heeft Bata Industrials zich ontwikkeld tot ontwerper, producent en marketeer van veiligheidsschoeisel en sokken, exclusief voor de professionele markt. Vandaag de dag is Bata Industrials één van ´s werelds grootste fabrikanten van dit type schoeisel en de enige die echt wereldwijd opereert. In Europa hebben succesvolle collecties zoals de BS2000 en The Natural bijgedragen aan de reputatie. Met kantoren in Nederland, Chili, Mexico, Zuid-Afrika, Kenia, India, China, Singapore, Australië en Nieuw-Zeeland, bedient Bata Industrials klantgroepen overal ter wereld. Bata Industrials maakt deel uit van de Bata Shoe Organisation, de grootste schoenenfabrikant ter wereld en is marktleider in de Benelux op het gebied van industriële schoenen. Bata Industrials heeft productievestigingen over de hele wereld. In Best zit het hoofdkantoor, waar 170 medewerkers werken. Jaarlijks ontwikkelt en produceert Bata Industrials in Best meer dan 700.000 paar veiligheidsschoenen en 1.000.000 paar sokken. Bata Industrials heeft een vooruitstrevende afdeling research en development en beschikt over gecertificeerde testruimtes.

Bata Produktie Bata Produktie


Actuele ontwikkelingen

Onderzoek is de basis. Bata werkt constant aan vernieuwende technologische ontwikkelingen voor schoeisel en sokken. Hierdoo kunnen de laatste ontwikkelingen op de markt en de zich constant ontwikkelende industriële werkomstandigheden te blijven volgen. De ontwikkelstrategie is gebaseerd op drie elementen:
  • Algemene productprestaties
  • De praktische ervaring van gebruikers
  • Technische vooruitgang
Elk detail van Bata Industrials producten ondergaat een lang ontwikkelproces. Deze strategie zorgt ervoor dat onze produkten voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Deze inspanningen richten zich op extra veilig schoeisel: comfort en gezondheid op een even zo prominente positie.

Total Quality

Bata Industrials streeft naar het hoogste niveau van kwaliteitsmanagementsystemen. Dit reflecteert in onze ISO 9001 erkenning, voor het eerst toegekend in 1996. Wij zijn ervan overtuigd dat al onze zakenrelaties een belangrijke rol spelen in het beheren van de kwaliteitsketen. Leveranciers, distributeurs, onze eigen medewerkers en natuurlijk – niet in de laatste plaats – onze klanten. We maken daarom gebuik van een allesomvattende ´total quality´ filosofie, die gevolgen heeft voor onze organisatie, processen, activiteiten en interesses. Dit stelt ons in staat om ons hoog prestatieniveau te onderhouden en voortdurend te verbeteren.

Ontwikkeling

Bata maak gebruik van ervaringen en wetenschappelijk onderzoek om voor maximale veiligheid, comfort en gezondheid. Dat onderzoek wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met een aantal gerenommeerde wetenschappelijke instituten, waaronder de Erasmus Universiteit in Rotterdam, TNO en het Institute for Biomechanics van het German College of Physical Education in Keulen. Onderzoek spitst zich toe op verscheidene gebieden, zoals:
  • Perfecte leest
  • Klimaatmanagement
  • Gewichtreductie
  • Glijbestendigheid
  • Mondopoint lengte en breedte systeem
  • Speciale vezels in toepassingen
  • Schoen van de Toekomst
Eén van de laatste ontwikkelingen is het innovatieve concept voor veiligheidsschoenen. Hiermee speelt Bata Industrials in op de groeiende vraag naar veiligheidsschoenen die aansluiten op specifieke werkomstandigheden. Momenteel wordt het concept verder ontwikkeld en getest. Veiligheidsschoenen worden iedere dag gedragen en elke werkplek heeft zijn eigen unieke kenmerken. Werknemers in de logistieke sector die veel moeten lopen, hebben andere behoeftes in draagcomfort dan fabrieksarbeiders met een statische werkplek zonder veel beweging. Maar ook temperatuur, vochtigheid en ondergrond spelen een rol. Een veiligheidsschoen moet dus steeds aan andere eisen voldoen. Bata Industrials analyseert deze omstandigheden en ontwikkelt op basis van de resultaten de modulaire Schoen van de Toekomst.
Bata Produktie Bata Produktie


Ontelbare mogelijkheden

Het nieuwe concept bestaat uit zes modules: sokken, inlegzool, isolatie/comfortlaag (Isotech), versteviginglaag (Bioplate), tussenzool en loopzool. Per module komen verschillende materialen beschikbaar. Door de combinatiemogelijkheden is er voor elke specifieke werkplek een optimale schoen te maken. Men kan van één module eenvoudig de materialen vervangen om een andere schoen met andere kwaliteiten te fabriceren. Een goede klimaatbeheersing in de schoen begint bij de keuze van de juiste sok. Vandaar dat ook de sokken onderdeel uitmaken van het nieuwe concept.