Inhoud: 0 producten

Getoonde prijzen zijn excl. 21% BTW

Fristads

Fristads

 

Fristads in action Toen John Magnuson in 1925 is begonnen had hij slechts één doel: top-kwaliteit werkkleding produceren. Welke vakman dan ook moet werken in afgedankte kleding of anderssoortige lompen. In plaats daarvan is er sindsdien comfortabele en sterke kleding van de allerhoogste kwaliteit beschikbaar. Amerikaanse overalls en pantalons, overalls, overhemden en jassen in 36 verschillende maten, allemaal speciaal gemaakt om in te werken. Sinds onze start in 1925 hebben maatschappij en bedrijf zich gezamenlijk ontwikkeld. Tegenwoordig is Fristads marktleider in Zweden en maakt deel uit van de Kwintet Group. Behalve in Zweden is Fristads ook vertegenwoordigd in de overige Scandinavische landen, Duitsland, Nederland, België, Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Tsjechië, Slowakije, Slovenië, Kroatië en Hongarije. We hebben meer als 550 modellen in ons programma en we kunnen kwaliteitskleding aanbieden voor verschillende segmenten in de dienstverlenende sector, voor de bouw en voor de industrie. De werkkleding wordt nog steeds geproduceerd in overeenstemming met de bedoelingen van John Magnuson t.w.

Doelmatigheid, Duurzaamheid en Functionaliteit

De Fristads gedachte
De Fristads-gedachte is de industrie en dienstverlenende sector te voorzien van de meest winstgevende en economische oplossing aangaande hun behoefte aan werkkleding. Dit wordt nagestreefd middels een eigen research en ontwikkeling van “hoge kwaliteits- producten”, bekwa personeel en een eerste klas service.

ISO 9001 certificaat
We beschikken over het ISO 9001 certificaat. Bij alles wat Fristads doet wordt ernaar gestreefd om kwaliteit te creëren met betrekking tot de producten, productie.

ISO 14001 certificaat
Fristads beschikt over het ISO 14001 certificaat.Er wordt systematisch gewerkt om de invloed op het milieu zo veel mogelijk te beperken.

Öko-Tex
Het grootste gedeelte van de Fristads’ producten zijn volgens Öko-Tex gecertificeerd. Öko-Tex is een internationale standaard die garandeert dat geen enkele substantie, gebruikt in onze producten,gevaarlijk of schadelijk is voor de gezondheid

Materialen
Er zijn verschillende eisen gesteld aan de eigenschappen van materialen, afhankelijk van de doelgroep. Door een nauwe samenwerking met de stoffenfabrikanten ontwikkelt FRiatds materialen die overeenstemmen met de verschillende eisen, bijvoorbeeld FAS®, CORD, AD, PR54 en FLAM.

Eigen ontwerp
Functionele, comfortabele en aantrekkelijke kledingstukken zijn het resultaat van nauwkeurig ontwikkelen. De basis hiervoor ligt in een lange traditie, kennis en samenwerking met de eindgebruikers. De styling- afdeling kan ook collecties ontwikkelen of aanpassen aan de specifieke eisen van een bedrijf.

Productontwikkeling
Voor een belangrijk deel bestaat product-ontwikkeling uit het luisteren naar diegenen die de kleding dagelijks gebruiken. De testpersonen maken het mogelijk de producten constant te wijzigen en te verbeteren volgens de nieuwe vereisten.

Produktie
Er werken ongeveer 1400 kleermakers. Een broek zoals bij voorbeeld model FAS-255K passeert 25 mensen en gaat door 50 verschillende fasen alvorens te worden geinspecteerd en ingepakt.

Laboratrium
Schuurweerstand, trek- en scheursterkte, kleurechtheid en krimp zijn enkele van de testen die worden uitgevoerd in het eigen laboratorium. Een continue controle van de gebruikte materialen waarbij gebruik wordt gemaakt van de zelfde methodes als IFP Research en andere onafhankelijke testinstituten.

Voorraden
Wij hebben ongeveer 1 miljoen kledingstukken op voorraad. Dit lijkt misschien veel, maar ons doel is de goederen snel en efficient te leveren. De totale magazijn-oppervlakte, inclusief het nieuwe, hoge palletmagazijn, is 12.350 m²

Fristads in action Fristads in action Fristads in action