Inhoud: 0 producten

Getoonde prijzen zijn excl. 21% BTW

Helly Hansen

Helly Hansen  

Droog. Warm. Veilig. Op het werk.™

Affiche BPHet is 130 geleden dat kapitein Helly Juell Hansen begon met de productie van waterdichte kleding voor zeelui. Sinds dat moment is Helly Hansen een pioniergebleven op het gebied van de ontwikkeling van waterdichte kwaliteitskleding voor werk en vrije tijd. Dankzij ervaring en vakmanschap kan Helly Hansen kledingproduceren voor extreme werkomstandigheden, waarbij kwaliteit en functionaliteit, het welzijn, de gezondheid en de veiligheid van de drager direct beïnvloeden.

Kleine schommelingen in de lichaamstemperatuu kunne grote gevolgen hebben voor de concentratie. Het volg daarvan is een verhoogde kans op ongevallem. Natte en koudewerknemers brengen hun eigen gezondheid in gevaar, waavoor de werkgever wellicht aansprakelijk is. De werknemer die zich niet behaaglijk kan blijven voelen, loopt hogere risico''sop verwondingen. Dat kan leiden tot een lagere productiviteit of ziekteverzuim.
Het 3-lagen System of Dress TM van Helly Hansen is ontwikkeld om te zorgen voor een warmteneutrale zone en een droog microklimaat direct op de huid, zodatde drager zich steeds comfortabeler volet en daardoor beter kan blijven presteren.

LAAG 1 - HH BODYWEAR


HH Bodywear is gemaakt van polypropyleen en houdt geen vocht vast. Overmatige warmte en transpiratie worden van het lichaam vandaan weggevored wat voorkomt dat het lichaamafkoelt door verdamping van vocht.Binnen deze categorie kent Helly Hansen 6 soorten Bodywear:

 • HH Bodywear Super
 • Is elastisch en wordt aanbevolen voor zwaar lichamelijk werk binnen een breed temperatuurbereik.

 • HH Bodywear Thermal
 • Thermal wordt aanbevolen voor gevarieerde activiteiten bij lage temperaturen en bij het heen en weer lopen tussen koude buitenlucht en warme temperaturen binnen.

 • HH Bodywear Thermal Wool
 • Polypropyleen direct op het lichaam houdt geen vocht vats. Wol aan de buitenzijde biedt extra isolatie tegn kou. Deze geeft thermal wool de optimale combinatie van een droog gevoelen isolatie. Thermal wool is de beste keuze voor koude en extreme koude weersomstandigheden.

 • HH Bodywear Stretch Wool
 • Lichtgewicht stretch merinowol biedt uitstekende isolerende en ventilerende eigenschappen bij overmatige warmte. Merinowol kriebelt niet en voelt zacht en prettig aan op de huid.

 • HH Bodywear Terry Wool
 • Midellichtgewicht Terry wool (badstofwol) houdt lucht vast en zorgt voor aanzienlijke isolatie. Terry wool is het beste ondergoed voor extreme omstandigheden bij zeer lage temperaturen.

 • HH Bodywear Vlamvertragende Wool
 • Vlamvertragend wollen ondergoed gecombineerd met FR Lenzing ® zorgt voor functioneel en comfortabel ondergoed. Wol isoleert en viscose biedt comfort en is functioneel bijverscheidenheid aan temperaturen. Vlamvertragende wol is goedgekeurd als eerste laag volgens EN 531 index 1 en 2 voor bovenkleding. Deze wolkwaliteit wordt ook aanbevolen als onderlaagbij blootstelling aan vlammen en hitte.

  LAAG 2 - HH THERMAL WEAR


  HH W-fibrelock® of Crafter FleeceTM houdt een luchtlaag vast die isolerend werkt tegen kou. De materialen ventileren en laten de overmatige warmte entranspiratie ontsnappen zodat het de fysiologische eigenschappen van het lichaam ondersteunt bij het in stand houden vanj de behaaglijkheidszone.
 • HH Dubbelzijdig W-pile
 • Dubbelzijdige polymaide pile houdt nog meer lucht vast en zorgt voor extra isolatie

 • HH W-Fibrepile
 • Heeft de onvertroffen reputatie de gebruiker onder alle temperaturen warm te houden. Zeer duurzaam.

 • HH V-Pile
 • Basis pile prestaties voor indutriele sectoren waar de werkomgeving de levensduur van kleding verkort.

 • HH Vlamvertragende W-Pile
 • Vlamvertragende wol W-pile. De ultieme thermische laag bij blootstelling aan vlammen en hitte.

  HH Crafter Fleece�
  In de winter is het belangrijk om een extra isolerende laag te hebben tussen uw onderkleding enbovenkleding. Bij inspannende werkzaamheden dient uw kleding te worden aangepast om transpirerenen oververhitting te voorkomen. Crafter fleeceâ�¢ biedt een goede isolatie, samen met windbestendigheiden de efficiënte afvoer van vocht.Fibrepile, dat een zeer goede isolerende werking heeft, wordtaanbevolen voor koude dagen en een laag tot gemiddeld inspanningsniveau. veel mensen vinden echter dat zij het tewarm krijgen en beginnen te transpireren bij middelmatige temperaturen en intensieve inspanning. op zulke dagen ishelly hansen workwear Crafter Fleeceâ�¢ bijzonder goed op zijn plaats.

  Warm en droog
  Jassen en truien van Fleece vormen de thermische laag onder de basis laag. op koelere dagen kunnen ze ookgebruikt worden als bovenkleding. kleding gemaakt van Crafter Fleece� houdt u warm omdat het lichaamswarmteopslaat tussen de fleece-vezels. het materiaal laat echterovermatige warmte vrijkomen en zorgt voor een goedeventilatie.

  Zeer comfortabel
  Crafter Fleece� is gemaakt van gesponnen polyestervezel die wordt geborsteld en met hitte behandeld. omdathet een synthetische vezel is houdt het geen vocht vast, zodat de kleding snel droogt en lichte regen of sneeuwniet doorlaat. de warmte-isolatie is in verhouding met het gewicht zeer goed, wat resulteert in een lichtgewicht,functioneel kledingstuk. onze speciale aandacht voor ontwerp en comfort maakt Crafter Fleece� ook geschiktvoor gebruik binnenshuis.

  LAAG 3 - HH PROTECTIVE LAAG


  HH Helly Tech®-werkkleding heeft een membraan dat vocht van binnenuit laat verdampen, terwijl watermoleculen van buitenaf niet door het waterdichtemembraan kunnen dringen.

  WaterdichtEr is een groeiende vraag naar waterdichte kleding die wel transpiratievocht afvoert. De reden daarvoor is onmiskenbaar: het is ideaal voor werkzaamheden buitenshuis. Hethoudt je de hele dag droog en comfortabel, zowel in de zon, in de sneeuw als in de regen. Helly Hansen workwear maakt al jaren dergelijke kleding waarbij gebruik wordt gemaakt vanhet Helly Tech® weefselsysteem.
  Iedereen die buitenshuis werkt kent dit probleem. U wiltdroog blijven wanneer het regent of sneeuwt, maar u wilttranspiratie en condensatie van vocht voorkomen. Daarom heeft Helly Hansen workwear Helly Tech® ontwikkeld,een uniek weefselsysteem binnen onze collectie van waterdichte ademende kleding. Vandaag de dag wordtHelly Tech®-kleding gedragen door werknemers vankleine en grote bedrijven over de hele wereld.Het houdt u droogDe kledingstukken binnen de Helly Tech®-collectie latencondensatie- en transpiratievocht vrijkomen terwijl hetregen en sneeuw tegenhoudt. Meer dan 20 jaar ervaring met waterdichte kleding die vocht afvoert, naast eengrondige kennis van materialen en ontwerp, garanderen de productie van eersteklas kleding. Helly Tech®-weefselsworden gemaakt met óf een dunne film dat vocht afvoert of door het toepassen van meerdere dunne polymeerlagenaan de achterzijde van het materiaal. Voor alle praktischetoepassingen zijn beide systemen effectief. Ze zijn allebeieven efficiënt in het afvoeren van lichaamsvocht. Aan deandere kant zijn de minuscule poriën in het weefsel teklein voor watermoleculen zodat deze niet van buitenaf door de stof heen kunnen dringen. Alle naden wordengetapet om ervoor te zorgen dat het gehele kledingstuk waterdicht is.

  Superieure testresultatenOnze kennis van zaken wordt duidelijk door onze keuzevan de beste materialen en de meest geavanceerdeproductietechnieken. We blijven het echter belangrijk vinden de kleding aan te passen aan de grote diversiteitqua werkomstandigheden en aan de eisen die de specifieke industrietakken stellen. Daarom bieden we Helly Tech®-kleding aan met verschillende functionaliteitsniveaus en in verschillende prijsklassen

  Winterkleding
  WinterkledingIn veel landen op het noordelijke halfrond is blootstelling aan koude weersomstandigheden aande orde van de dag. Lage temperaturen en wind maken een sterke beschermende buitenlaagnoodzakelijk. HELLy HANsEN wOrkwEAr presenteert een uitgebreide collectie van gevoerdewindbestendige kleding voor handwerkers, ingenieurs, landbouwkundigen en anderen die veeltijd doorbrengen op plaatsen waar de kou een factor vormt.kou kan een negatieve invloed hebben op comfort, prestaties en welzijn op de werkvloer,waardoor lage temperaturen ook een bedreiging vormen voor de veiligheid en de productiviteit,zowel voor de werknemer als voor de werkgever.

  Warm en comfortabelBlootstelling aan wind en kou resulteert in snel warmteverlies. Aan de andere kant moet kledingdie beschermt tegen wind er ook voor zorgen dat vrijkomende overtollige warmte tijdens groteinspanning kan worden afgevoerd. De oplossing hiervoor is kleding te kiezen die u helpt een constantecomfortabele lichaamstemperatuur te houden door het opslaan van warmte in de thermische laag enbescherming te bieden tegen wind. Onze isolerende windbestendige kleding is ontworpen volgensdeze doelstellingen. Om de juiste bescherming te bieden tegen kou en wind in verschillendewerkomstandigheden bieden we verschillende combinaties van weefsels en isolerende materialen.De kleding wordt gemaakt van weefsels van de beste kwaliteit, waaronder Oxford nylon, bevernylon enpolyester. Isolerende materialen zoals quilted nylon, pile, down, polyester vulling of Thinsulate® biedenbescherming tegen kou.

  Is het mogelijk om langer dan 1 uur te overleven inwater van 5°C?Met normale kleding is dit gewoonlijk niet mogelijk! Met een HH overlevingspak kaniemand meer dan 5 uuroverleven bij een temperatuur van 1ºC.


  LIFE SAVING EQUIPMENT


  Immersion suitsImmersion Suits Alle reddingswerkers op boorinstallaties, passagiersschepen, vissersboten en helikoptersworden geadviseerd immersion suits te dragen. Deze categorie kleding omvat werk- enoverlevingspakken zoals kleding voor de veiligheid en voor het vergroten vande overlevingskansen in het water. Droogpakken bieden optimale drijfcapaciteiten enbescherming tegen verlies van lichaamswarmte waardoor de overlevingstijd in koud wateraanzienlijk langer wordt. Alle pakken zijn voor Europa goedgekeurd volgens de normen van SOLAS en EG�richtlijnen, maar ook voor de VS en de Canadese kustwacht. Onze nieuwe Sea-Air Suit is heteerste pak ooit dat goedgekeurd is volgens beiden: SOLAS en EU luchtvaartautoriteiten.


  Kleding met drijfvermogenEen drijfpak biedt voldoende drijfvermogen om iemand diebuiten bewustzijn is boven water te houden. Drijfschuim beschermt tegen warmteverliesen verlengt de overlevingstijd tijdens een reddingsoperatie van ongeveer 0,5 uur innormale kleding naar ongeveer 2,5 uur bij een temperatuur van10°C. Pakken en jassen zijnzo ontworpen dat ze licht en comfortabel genoeg zijn voor de dagelijkse werkzaamheden opof bij het water.


  Diverse soorten reddingsvesten
  Een drijfhulpmiddel biedt drijfvermogen, waardoor een bij bewust zijnde persoonblijft drijven. Opblaasbare reddingsvesten bieden optimaal comfort omdat ze pas wordenopgeblazen wanneer dat nodig is. In situaties waarbij het risico bestaat dat iemand in het watervalt is daardoor de kans dat ze werkelijk worden gedragen groter. SOLAS-goedgekeurdereddingsvesten beschikken over een automatische noodlamp voor betere zichtbaarheid inhet donker. Een automatisch opblaasmechanisme zorgt ervoor dat het vest wordtopgeblazen wanneer het in aanraking komt met water of onder druk komt te staan.Het kan ook handmatig worden opgeblazen. De reddingsvesten en drijfhulpmiddelen voldoen aanalle relevante veiligheidseisen of overschrijden deze, maar worden geproduceerd inverschillende typen om aan de verschillende behoeften te voldoen. Neemt u alstublieftcontact met ons op voor meer informatie. We produceren ook overlevingspakken voorreddingwerkers, passagiers, oorlogssituaties, piloten, evenals chemischebeschermingspakken.