Inhoud: 0 producten

Getoonde prijzen zijn excl. 21% BTW

Wrangler

Wrangler

Historie

Op 20 jarige leeftijd verlaat C.C. Hudson Tennessee en vertrekt naar North Carolina naar de opkomende textielindustrie. Zijn eerste baan bestond uit het aannbrengen van knopen op overalls. De fabriek werd gesloten en koopt samen met enkele collega''s enkele naaimachines en begint de Hudson Overall Company.
De eerste fabriek wordt gebouwd op de hoek van de South Elm street en de naam wordt gewijzigd in Blue Bell Overall Company. Volgens de legende is deze naam ontstaan door een bel die na zekere denim blauw was geworden nadat Husdon deze had gekregen van enkele spoormedewerkers.
In 1936 lanceert Hudson de Super Big Ben Overalls vervaardigd van 100% Sanfor kwaliteit waarmee een nieuwe trend werd gezet met de kwaliteit: minder dan 1% krimp.
In 1943 wordt de Casey Jones Work-Cloth Company ingelijfd tesamen met de rechten op het merk: Wrangler. In 1946 wordt een jeans line ontwikkeld voor cowboys. De naam Wrangler is onlosmakelijk aan deze groep verbonden en staat synoniem voor: werkende cowboy.


Deze rijke historie heeft er mede ten grondslag aan gelegen dat Wrangler momenteel behoort tot de toonaangevende jeans merken in Europa en de VS (1996: 1 op de 5 verkochte spijkerbroeken is een Wrangler spijkerbroek).

Wrangler Wrangler Wrangler