PBM
5 min leestijd

Arm- en handbescherming: zo kies je de juiste werkhandschoenen

Werkhandschoenen in Rotterdam
Geschreven door:
Aldwin Weggers
Gepubliceerd op:
April 25, 2024

Arm- en handbescherming: zo kies je de juiste werkhandschoenen

Steek jij dagelijks de handen uit de mouwen op je werk? Dan heeft Vermeer Workwear and Safety het beste assortiment arm- en handbeschermingsmiddelen. In dit blog leggen we je uit waarom het beschermen van handen en armen zo belangrijk is en welke werkhandschoenen het beste bij jouw werkzaamheden passen.

Welke handbescherming past bij jouw werkzaamheden?

De risico’s op letsel aan handen of armen variëren sterk per beroep. Werk je bijvoorbeeld met scherp materiaal, dan loop je kans op snijwonden, venijnige splinters of doornen die zich in de huid dringen. Dit is een bekend probleem voor glaszetters, bouwvakkers en mensen in de groenvoorziening. 

Heb je veel te maken met bijtende vloeistoffen of chemicaliën, zoals in de petrochemie, laboratoria en chemische fabrieken? Dan heb je bescherming nodig die hier specifiek tegen bestand is. Ook zijn er beroepen waarbij arm- en handbescherming tegen kou of hitte cruciaal is, zoals werknemers in koel- en vrieshuizen, maar ook lassers en metaalbewerkers. 

De beste handschoenen voor grip, koude- en hittebescherming

Om je op weg te helpen, geven we je alvast wat handige tips:

  • Zoek je een dunne, soepele handschoen met veel grip? Kies dan de Singer Grip100. 
  • Worden jouw handen tijdens het werk vaak blootgesteld aan kou? Dan biedt de Singer Lat57-handschoen de juiste bescherming
  • Ben je lasser? Kies dan voor de Oxxa Premium Welder-lashandschoen. Deze handschoen is gemaakt van soepel hertenleer en heeft extra lange, nauwsluitende elastische manchetten om lasspetters buiten te houden.

2 tips die je op weg helpen bij je aankoop

Hieronder delen we nog graag enkele tips die jou helpen om de juiste werkhandschoen te kiezen:

1. Kijk goed naar de productspecificaties

Bij Vermeer vinden we het belangrijk dat elk beschermingsmiddel over een gedetailleerde productomschrijving beschikt. Dit helpt jou namelijk bepalen of een bepaalde handschoen de bescherming biedt die past bij jouw arbeidsrisico’s.

2. Bezuinig nooit op veiligheidseisen

De arm- en handbeschermingsmiddelen in ons assortiment voldoen aan alle relevante veiligheidseisen en normeringen die door opdrachtgevers en algemene veiligheidsvoorschriften worden gesteld. Ook dit staat weer duidelijk aangegeven in de productomschrijvingen. Door het gebruik van degelijke materialen en hoogwaardige productieprocessen gaan deze beschermingsmiddelen lang mee.

De beste werkhandschoenen voor elke sector

Of je nu een zelfstandige (zzp’er) bent die een beperkte voorraad werkhandschoenen wil aanschaffen of een bedrijf dat een groot aantal werkhandschoenen nodig heeft: bij Vermeer vind je werkhandschoenen in alle prijsklassen en voor alle branches. Van leren werkhandschoenen tot waterdichte werkhandschoenen en winterwerkhandschoenen.

Iedere bestelling, van groot tot klein, wordt met evenveel zorg behandeld en afgestemd op wat jij nodig hebt. Heb je een maatwerkofferte nodig? Of wil je graag advies over de juiste keuze? Neem dan contact op en onze PBM-expert gaat vrijblijvend met je in gesprek.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief om als eerste onze nieuwe artikelen te lezen.

Met een inschrijving ga je akkoord met onze Privacyverklaring
Hartelijk dank! Je inzending is ontvangen!
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.

Contact met een vertegenwoordiger

Wil je meer informatie over onze aanpak? Ben je benieuwd welke maatwerkoplossingen we hebben? Vele bedrijven zijn je voorgegaan.