Otoplastieken

Bescherm je gehoor

Op maat gemaakte gehoorbescherming voor precisie en comfort.

Zorgeloos werken in een luide omgeving

Blootstelling aan harde geluiden kan ernstige gehoorbeschadiging opleveren. Om dit te voorkomen, bieden wij op maat gemaakte gehoorbescherming voor jou en je medewerkers.

Op maat gemaakt in Nederland

Aangepast aan de specifieke werkomgeving

Langdurig te dragen zonder ongemak

“Mooie ruime winkel voor je werkkleding. Ruime keus op voorraad en duidelijke uitleg. De koffie stond klaar.”
“Enorme keuze aan werkkleding PBM leuke informele sfeer en goed geholpen.”
“Geen moeite teveel, ook niet als je een "lastige" klant ben. En alles onder 1 dak. Zeker handig met je logo's.”
Proces

Custom-made Gehoor-bescherming

Gehooranalyse

Onze grondige gehooranalyse legt de basis voor het creëren van jouw otoplastieken. Daarna maken wij afdrukken die precies passen bij de contouren van jouw oren, zodat je kunt rekenen op maximaal comfort en bescherming.

Hoogwaardige materialen

Kwaliteit staat centraal bij VERMEER. We gebruiken alleen hoogwaardige en duurzame materialen om jouw otoplastieken te maken. Zo ben je verzekerd van producten die lang meegaan.

Snelle levering voor directe gehoorbescherming

Je hebt geen tijd te verliezen als het gaat om gehoorbescherming. Met onze snelle leveringsservice ben je in no-time beschermd door effectieve gehoorbescherming.

Lektest

Bij de oplevering doen wij altijd een lektest om er zeker van te zijn dat jouw otoplastieken perfect passen. Zo kunnen wij jouw verzekeren van de juiste bescherming van je gehoor.

Regel direct een oormeting, binnen 3 werkdagen geleverd

Wanneer we je aanvraag ontvangen nemen we zo snel mogelijk contact op om de meting in te plannen. Na de meting kunnen we doorgaans binnen 2 werkdagen leveren. Bij de aflevering doen we een lektest om zeker te weten dat de otoplasieken perfect afsluiten.

Filters in otoplastieken

Iedere omgeving is weer anders, zo ook de geluiden. Daarom hebben we verschillende filters voor in onze otoplasieken. Zo kunnen wij garanderen dat je oren op de juiste manier beschermd zijn op je werklocatie.

Industry Grey

Verminderd geluid tot 21 dB. Geschikt voor bijvoorbeeld: slijpen, decoupeerzagen of motorrijden met 100 km/u.

Industry Red

Verminderd geluid tot 25dB. Voor het dempen van lawaai van bijvoorbeeld grasmaaiers, kettingzagen of een helikopter.

Industry Purple

Verminderd geluid tot 27 dB. Voor de beste demping kies je Purple. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt bij een hogedrukreiniger, maaimachine of haakse slijper.

Andere filters

Er zijn nog veel meer soort filters voor bijvoorbeeld: concerten/evenementen, schietsporten of om rust te creëren tijdens reizen, slapen of werken in een kantoortuin.

Close up van de verschillende otoplastieken filters

Hard of zacht?

We leveren harde en zachte otoplastieken. De harde otoplastieken zijn van hoogwaardig acrylglas. Zachte otoplastieken zijn van hoogwaardig siliconenmateriaal.

Harde otoplastieken

Harde otoplasieken zijn gladder, daarom gaan ze makkelijker in je oor. Wanneer je ze vaak in en uit moet doen per dag, kan hard fijner zijn.

Zachte otoplastieken

De zachte otoplastieken zijn flexibeler. Veel mensen kiezen voor de zachte otoplastieken vanwege het comfort.

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over otoplastieken.

Zijn otoplastieken geschikt voor het gebruik in verschillende omgevingen?

We hebben een breed assortiment aan otoplastieken, ieder geschikt voor zijn eigen omgeving. We kijken naar jouw persoonlijke omstandigheden en meten zo jouw perfect passende otoplastieken aan. Ga je de otoplastieken in verschillende omgevingen gebruiken? Geef dit dan aan tijdens het aanmeten. Zo kunnen we jou het beste adviseren.

Hoe lang gaan otoplastieken mee voordat ze moeten worden vervangen?

Over het algemeen kun je zo'n 3 tot 5 jaar lang met je otoplastieken doen. Houd er wel rekening mee dat je oren in de tussentijd kunnen veranderen. Laat ze dus regelmatig checken of ze nog wel goed genoeg afsluiten en je gehoor nog goed beveiligd is!

Welke voordelen bieden otoplastieken met een filter?

Otoplastieken met een filter zorgen ervoor dat het geluid in je omgeving gedempt wordt, maar dat je nog wel stemmen in goede kwaliteit kunt verstaan. Zo is je gehoor beveiligd, maar hoor je toch nog alles wat je collega's naar je roepen!

Hoe worden otoplastieken aangepast aan mijn oren?

Tijdens het aanmeten van je persoonlijke otoplastieken krijg je een vloeibare pasta in je oor gegoten. Deze laten we een tijdje uitharden, waarna we de pasta makkelijk uit je oor kunnen verwijderen. Aan de hand van die vorm maken we de otoplastieken helemaal op maat!

Waarom zijn op maat gemaakte otoplastieken beter dan standaard gehoorbescherming?

Het belangrijkste onderscheid ligt in de pasvorm. Standaard oordoppen zijn ontworpen om bij iedereen te passen, terwijl op maat gemaakte oordoppen exact worden afgestemd op de vorm van jouw oor. Dit resulteert in een betere pasvorm, waardoor ze meer bescherming bieden. Daarnaast zijn op maat gemaakte oordoppen comfortabeler om te dragen dan universele oordoppen.

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag aan onze specialisten via het contactformulier.

Regel direct een oormeting, binnen 3 werkdagen geregeld.

Wanneer we je aanvraag ontvangen dan nemen we zo snel mogelijk contact op om de meting in te plannen. Na de meting kunnen we doorgaans binnen 2 werkdagen leveren. Bij de aflevering doen we een lektest om zeker te weten dat de otoplasieken perfect afsluiten.

Het belang van goede otoplastieken op maat

In het dynamische Rotterdam draait alles om precisie en bescherming op de werkplek. Bij Vermeer Workwear & Safety begrijpen we als lokale expert het vitale belang van op maat gemaakte otoplastieken. Hier zijn enkele persoonlijke feiten over ons en waarom op maat gemaakte otoplastieken cruciaal zijn, niet alleen in Rotterdam, maar in heel Nederland.

Persoonlijke gehoorbescherming op maat

Bij Vermeer zijn we gepassioneerd door persoonlijke bescherming, en gehoorbescherming staat hoog op onze lijst. We begrijpen dat geen twee oren hetzelfde zijn en daarom bieden we op maat gemaakte otoplastieken die perfect passen, maximaal comfort bieden en tegelijkertijd optimale bescherming bieden.

Regio Rijnmond: steden van industrie

In Rotterdam, de stad van de havenindustrie, bouw en logistiek, weten we dat lawaai een alomtegenwoordig probleem is. Of je nu op een bouwplaats werkt of in een fabriek, goede gehoorbescherming is onmisbaar. Onze op maat gemaakte otoplastieken zorgen ervoor dat je gehoor beschermd is zonder comfort op te offeren.

De juiste pasvorm voor jou

Standaard oordopjes passen niet altijd goed en kunnen na verloop van tijd ongemakkelijk worden. Met op maat gemaakte otoplastieken hoef je je geen zorgen te maken over een verkeerde pasvorm. Ze zijn speciaal voor jou ontworpen en bieden de perfecte afdichting voor optimale bescherming.

Lokale duurzaamheid

Als Rotterdamse onderneming begrijpen we de waarde van lokale betrokkenheid en duurzaamheid. Onze op maat gemaakte otoplastieken worden lokaal vervaardigd met aandacht voor detail en kwaliteit, zodat we niet alleen je gehoor beschermen, maar ook onze lokale economie ondersteunen.

De keuze voor professionals

Professionals In de regio Rotterdam Rijnmond vertrouwen professionals uit verschillende sectoren op Vermeer voor hun op maat gemaakte otoplastieken. Of je nu in de haven, bouw of elders werkt; onze oplossingen zijn ontworpen om jouw gehoor te beschermen, zodat je je kunt richten op je werk.

Het belang van goede otoplastieken op maat is duidelijk. In Rotterdam en daarbuiten zijn we er trots op om professionals te voorzien van aangepaste gehoorbescherming die comfortabel zit en optimale bescherming biedt. Kies voor Vermeer Workwear & Safety voor de beste oplossingen op maat voor jouw gehoorbeschermingsbehoeften.

Contact met een vertegenwoordiger

Wil je meer informatie over onze aanpak? Ben je benieuwd welke maatwerkoplossingen we hebben? Vele bedrijven zijn je voorgegaan.