Dit kunnen we voor jou betekenen

VERMEER is meer dan alleen werkkleding. We leveren alle diensten om je mensen optimaal veilig uit te rusten in hun werkomgeving: Keuringen, otoplastieken, veiligheidsbrillen op sterkte, orthopedische steunzolen en veiligheidsadvies.

Diensten

Alles om veilig te werken

Wij gaan een stap verder dan alleen het leveren van bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. Als onderdeel van de Vijf van VERMEER hebben we ook alle essentiële diensten om jouw werkplek veilig te houden.

Keuringen

Hoogste normen, maximale veiligheid

Onze grondige veiligheidskeuringen zorgen ervoor dat je uitrusting en persoonlijke beschermingsmiddelen voldoen aan de hoogste normen, waardoor de veiligheid van je medewerkers wordt gewaarborgd.

Vermeer medewerker voert een keuring op een harnas uit
Otoplastieken

Geluid veilig onder controle

Met onze op maat gemaakte otoplastieken bieden we optimale gehoorbescherming voor je medewerkers, zodat ze beschermd zijn tegen schadelijke geluidsniveaus op de werkvloer.

Veiligheidsbrillen op sterkte

Scherp zicht & sterke bescherming

Onze veiligheidsbrillen op sterkte combineren veiligheid en goed zicht, waardoor je medewerkers duidelijk kunnen zien terwijl ze beschermd zijn tegen mogelijke gevaren.

Orthopedische steunzolen

Voor comfortabele veiligheidsschoenen

Onze orthopedische steunzolen bieden comfort en ondersteuning voor de voeten van je medewerkers, waardoor vermoeidheid en klachten tijdens het werk worden verminderd.

Veiligheidsadvies

Jouw werkplek geoptimaliseerd

Met onze expertise en grondige veiligheidsanalyses bieden we waardevol advies om je werkomgeving te optimaliseren en de veiligheid van je team te waarborgen.

Rij van borduurmachines
Bedrijfskleding ontwerp

Werken in stijl

Laat je bedrijf opvallen met op maat ontworpen bedrijfskleding. Voeg je eigen logo's en kleuren toe voor een professionele uitstraling die jouw merk representeert.

De Vijf van Vermeer

Onze methode voor optimale veiligheid

Met onze Vijf van VERMEER aanpak bieden we niet alleen hoogwaardige producten, maar ook een complete service-ervaring. Van grondige veiligheidsanalyses en persoonlijk advies tot naadloze aanmeting en vlotte levering.

Desktop illustratie van de 5 stappen in de Vermeer methodeMobiel illustratie van de 5 stappen in de Vermeer methode
“Een aanrader voor als je goede en betaalbare werkkleding en/of schoeisel nodig hebt. Vriendelijk personeel met kennis van zaken. Uitgebreid assortiment met vele, bij het seizoen passende, zeer gunstige aanbiedingen. Kwaliteit in alle maten en kleuren. Uitstekend bereikbaar en grote gratis parkeergelegenheid.”

Wim Bosman

Kenniscentrum

Blijf op de hoogte en loop voorop in veiligheid.

Ons kenniscentrum is een uitgebreide bron van artikelen voor ondernemers en managers die op de hoogte willen blijven als het gaat om veiligheid. Met onze kennis blijf jij up-to-date.

Adembescherming tijdens het verwijderen van asbest
PBM
6
min leestijd

Adembescherming tijdens het verwijderen van asbest

Asbest was vroeger een populair materiaal in de bouw vanwege zijn brandwerende en isolerende eigenschappen. Helaas weten we nu...

Asbest werd vroeger veel gebruikt in de bouw, omdat het hittebestendig, slijtvast en isolerend is. Pas later werd bekend dat blootstelling aan asbestvezels gevaarlijk is voor de gezondheid. Het kan leiden tot ernstige ziektes, zoals asbestose en longkanker. Daarom is het gebruik van asbest in Nederland al sinds 1993 verboden.  Ook is het wettelijk verplicht om adembescherming te gebruiken tijdens het verwijderen van asbest. Houd jij je beroepsmatig bezig met asbestsanering? En wil je gezondheidsrisico's voor jezelf of je personeel voorkomen? Lees dan hieronder hoe je de juiste adembescherming kiest en hoe je jezelf beschermt tegen asbestdeeltjes.

{{blog-cta="/components"}}

4 soorten adembescherming tegen asbest

Tijdens het verwijderen van asbest kun je verschillende soorten adembescherming kiezen. Welke bescherming je nodig hebt, hangt af van hoe risicovol de werkzaamheden zijn. De uitleg hieronder helpt je bij het maken van de juiste keuze.

1. Stofmasker (kortdurende werkzaamheden)

Gaat het om kortdurende en incidentele werkzaamheden? Dan is een stofmasker in de meeste gevallen voldoende als adembescherming. Belangrijk is wel dat het stofmasker voldoet aan de FFP3-norm. Deze maskers bieden hoge bescherming tegen schadelijke deeltjes. Let wel op: draag geen stofmasker als je een baard of stoppels hebt. De bescherming neemt daardoor namelijk af.

Stofmaskers in onze webshop

2. Halfgelaatsmasker (lage concentratie asbestvezels)

Heb je tijdens je werk te maken met een lage concentratie asbestvezels? Kies dan voor een halfgelaatsmasker voor adembescherming. Deze bedekt je neus en mond en is voorzien van filters die asbestvezels uit de ingeademde lucht halen.

3. Volgelaatsmasker (hoge concentratie asbestvezels)

Werk je in een omgeving met een hoge concentratie asbestvezels? Dan is het beter om voor een volgelaatsmasker te kiezen. Deze biedt extra bescherming doordat die je hele gezicht bedekt en voorzien is van een geavanceerde filter.

Volgelaatsmasker in onze webshop

4. Ademluchttoestel (zeer risicovolle situaties)

Werk je in een omgeving waarin je veel risico loopt? Bijvoorbeeld omdat er al sprake is van asbestschade? Draag dan altijd een ademluchttoestel. Dit toestel levert schone lucht via een externe bron. Hierdoor wordt je adem volledig beschermd tegen asbestdeeltjes. Dit noemen we ook wel onafhankelijke adembescherming.

Welke adembescherming heb je nodig? Deze tabel biedt uitkomst

Mate van risico Type adembescherming
Kortdurende werkzaamheden Stofmasker
Lage concentratie asbest Halfgelaatsmasker
Hoge concentratie asbest Volgelaatsmasker
Zeer risicovolle situaties Ademluchttoestel

Hoe gebruik je adembescherming op de juiste manier?

Wil je zeker weten dat jouw adembescherming goed werkt? Dan is niet alleen het juiste type bescherming belangrijk, maar ook de manier waarop je dit draagt. Onderstaande richtlijnen helpen je daarbij op weg:

Controleer de pasvorm met een fit-test

Jouw adembescherming moet perfect passen om lekkage te voorkomen. Test dit daarom regelmatig met een zogenaamde fit-test. Je kunt dit doen met speciale meetapparatuur of met een testvloeistof. Wil je daar meer over weten? We leggen je graag uit hoe het werkt tijdens een vrijblijvend gesprek.

Zorg voor regelmatig onderhoud

Door je gelaatsmasker regelmatig te reinigen en onderhouden, voorkom je dat die vroegtijdig slijt. Merk je dat je masker niet meer optimaal werkt? Vervang die dan meteen. Zo voorkom je risico’s tijdens het verwijderen van asbest.

Wat zijn de wettelijke voorschriften rondom asbestverwijdering?

In Nederland gelden strenge regels rondom asbestverwijdering. Hieronder vind je daar een overzicht van:

  • De eigenaar van het asbest (of het saneringsbedrijf dat in hun opdracht werkt) moet de asbestsanering van tevoren melden bij de gemeente, het ISZW en de certificerende instelling.
  • Asbest mag alleen verwijderd worden door een bedrijf dat gecertificeerd is voor dit type werk.
  • Bij het verwijderen van asbest is adembescherming verplicht, zowel bij hoge als bij lage concentraties asbestvezels.

Meer informatie over de regelgeving rondom asbestverwijdering, vind je op de website van de arbeidsinspectie.

Welke bescherming heb je nog meer nodig bij asbestsanering?

Bij het verwijderen van asbest moet niet alleen je adem beschermd zijn tegen asbestdeeltjes. Dat geldt ook voor de rest van je lichaam. Daarom adviseren we je om ook de volgende beschermingsmiddelen te overwegen:

Lichaamsbescherming

Kies voor een wegwerpoverall met capuchon. Hiermee voorkom je dat asbestvezels in contact komen met je huid. Je hele lichaam is hierdoor goed beschermd. Bekijk alle overalls in onze webshop.

Handbescherming

Draag niet-doorlatende handschoenen en plak deze met tape vast aan je overall. Zorg dat de randen goed zijn afgedicht, zodat asbestvezels geen kans krijgen. Bekijk alle handschoenen in onze webshop.

Voetbescherming

Niet-doorlatende werkschoenen of overlaarzen zijn een must-have als je asbest verwijdert. Zo weet je zeker dat ook je voeten optimaal beschermd zijn. Bekijk alle werkschoenen in onze webshop.

Oogbescherming

Om te voorkomen dat asbestdeeltjes in je ogen terechtkomen, kun je oogbescherming dragen. Een goed voorbeeld daarvan is een veiligheidsbril. Bekijk alle veiligheidsbrillen in onze webshop.

Koop jouw adembescherming bij Vermeer Workwear and Safety

Wil je veilig werken tijdens het saneren van asbest? Vermeer Workwear and Safety heeft het grootste assortiment adembescherming en PBM. Meer weten? Kom dan langs in onze megastore aan Waalhaven Zuidzijde 32 te Rotterdam en ontdek ons assortiment. Onze adviseurs helpen je graag op weg met het maken van jouw veilige keuze. Wie weet tot snel!

Winter werkkleding
Bedrijfskleding
4
min leestijd

Werkkleding om de winter mee door te komen

Op zoek naar warme werkkledij voor de winter? In de megastore van Vermeer Workwear and Safety vind je een enorm assortiment aan jassen, broeken en meer.

Het is half acht ‘s ochtends en je komt aan op de bouwplaats. Het is drie graden onder nul. De snijdende wind komt dwars door je jas heen. En je vingers zijn nog versteend van het krabben van de autoruit eerder die ochtend. 

Voor professionals die in de buitenlucht werken, is de winter een zware tijd. Zeker als je al wat ouder bent en je spieren stram worden van de kou. Bij Vermeer Workwear and Safety weten we hoe belangrijk het is om warm, veilig en comfortabel te blijven wanneer het winter is. Daarom vind je op deze pagina onze beste tips voor je wintergarderobe.

Waarom je altijd moet kiezen voor winterkleding in 3 lagen

We spreken bij winterkleding ook wel over een ‘laagjessysteem’. Door kleding in meerdere lagen te ontwikkelen, wordt je lichaamstemperatuur beter gereguleerd. We maken daarbij onderscheid tussen drie lagen: onderlaag, middenlaag en buitenlaag.

Onderlaag: De onderlaag wordt ook wel de basislaag genoemd. Deze laag bevindt zich rechtstreeks op je huid. Het is een vochtregulerende laag die zweet afvoert, zodat je droog blijft en niet afkoelt door verdamping. Materialen die hier een belangrijke rol in spelen zijn merinowol en synthetische stoffen. Deze zijn ademend, comfortabel en lekker warm.

Middenlaag: De middenlaag wordt de isolatielaag genoemd. Deze laag zorgt dat je voldoende warmte vasthoudt. Fleece en donsjassen zijn populaire keuzes, omdat ze licht van gewicht zijn en warmte goed vasthouden. Hierdoor heb je zelfs bij temperaturen onder het vriespunt geen last van de kou.

Buitenlaag: De buitenste laag is ontworpen om bescherming te bieden tegen wind, regen en sneeuw. Hier worden wind- en waterdichte materialen voor gebruikt, zoals gecoate stoffen en hardshells. Zo heeft het weer een stuk minder impact op jouw werkzaamheden. (Tip: je leest daar meer over op onze pagina met aanbevelingen voor regenkleding).

{{blog-cta="/components"}}

Het winterassortiment van Vermeer Workwear and Safety

In onze megastore in Rotterdam vind je +1.000 m2 aan winkelruimte. Een aanzienlijk deel daarvan bestaat uit winterkleding voor onder meer bouwvakkers, hoveniers, havenarbeiders en logistieke medewerkers. Inspiratie opdoen? Bekijk dan de producten hieronder en wie weet zit jouw favoriete jas of broek er wel bij.

Werkjassen voor de winter

Op zoek naar een warme werkjas die je ook bij winterse kou goed beschermt? Bij Vermeer vind je stevige en comfortabele winterjassen die tegen een stootje kunnen. Onze jassen zijn ontworpen voor mensen die buiten werken en daarbij warmte, bewegingsvrijheid én functionaliteit nodig hebben.

Of je nu op de bouw staat, in de haven werkt of op het dak: we hebben voor iedere werkomgeving de juiste jas. Met slimme details zoals verlengde rugpandjes, waterdichte ritsen en handige zakken blijf je comfortabel én productief.

werkjassen voor winter
Werkjassen voor winter

Werkbroeken voor in de winter

Als het kouder wordt, wil je een werkbroek die je warm houdt zonder in te leveren op comfort of bewegingsvrijheid. De werkbroeken van Vermeer zijn speciaal ontworpen voor werken in de kou. Denk aan gevoerde binnenkant, winddichte materialen en een pasvorm die meebeweegt met je werkdag.

Of je nu op hoogte werkt, buiten op de bouwplaats staat of veel moet bukken en tillen: onze winterbroeken zijn gemaakt om tegen een stootje te kunnen. Waterafstotend, slijtvast en voorzien van handige zakken en kniestukken.

Werkbroeken voor in de winter
Werkbroeken voor in de winter

Werkhandschoenen voor in de winter

Koude handen maken buiten werken zwaar en soms zelfs gevaarlijk. Daarom vind je bij Vermeer winterhandschoenen die speciaal zijn ontworpen om je handen warm en veilig te houden. 

Onze handschoenen combineren isolerende voering met slijtvaste materialen, zodat je handen beschermd zijn tegen vrieskou, regen en harde wind. Met een goede pasvorm en voldoende grip blijven je handen bovendien niet alleen warm, maar kun je ook veilig en precies blijven werken. Je voorkomt namelijk dat je vingers stram worden door de kou.

Werkhandschoenen voor in de winter
Werkhandschoenen voor in de winter

Mutsen voor in de winter

De mutsen in onze collectie zijn speciaal ontworpen voor professionals die in de buitenlucht werken. Ze zijn gemaakt van isolerende en ademende materialen, houden je hoofd warm en voelen zacht en comfortabel aan. Bij Vermeer heb je keuze uit verschillende soorten mutsen, waaronder fleecemutsen, bivakmutsen en mutsen met oorflappen.

Mutsen voor in de winter
Mutsen voor in de winter

Shop jouw winterkleding in onze megastore in Rotterdam

In onze megastore aan Waalhaven Zuidzijde 32 in Rotterdam vind je het grootst denkbare assortiment winterkleding. Van jassen tot broeken en van handschoenen tot mutsen.  We nodigen je graag uit om langs te komen en onze collectie te bekijken. Toch liever online shoppen? Dat kan door onze webshop te bezoeken. Veel winkelplezier!

Bouwhelm met logo
PBM
3
min leestijd

Veiligheidshelmen met logo

Wil je helmen laten bedrukken voor je bedrijf? Bij Vermeer Workwear and Safety profiteer je van hoge kwaliteit en snelle levering. Ontdek meer op de website.

Wil jij je veiligheidshelmen laten bedrukken met een naam of bedrijfslogo? Het kan bij Vermeer Workwear and Safety. Benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Je leest er alles over op deze pagina.

Waarom kiezen voor een veiligheidshelm met logo?

Het bedrukken van een veiligheidshelm is een slimme manier om je merk te promoten. Werknemers dragen hun veiligheidshelm vaak de hele dag door. Omdat het gezicht het eerste is waar mensen naar kijken, valt een helm met een bedrijfslogo meteen op. Je werknemers maken de hele dag reclame voor je bedrijf, simpelweg door hun werk te doen. Ideaal toch?

Een bedrukte veiligheidshelm is niet alleen goede reclame, maar oogt ook representatief. Een helm met een bedrijfslogo straalt bijvoorbeeld betrouwbaarheid en zorg uit. Het laat zien dat je niet voor de eerste de beste helm kiest, maar bewust kiest voor een gepersonaliseerde veiligheidsoplossing die past bij jouw bedrijf. Dit versterkt het imago van je onderneming, zowel intern als extern.

{{blog-cta="/components"}}

Veiligheidshelmen bedrukken of bestickeren: wat is beter?

Als je een logo op je bouwhelm wilt plaatsen, heb je twee keuzes: bedrukken of bestickeren. Welke keuze het beste is, hangt af van het doel, de duurzaamheid die je zoekt en het budget. Hieronder een korte vergelijking van de voor- en nadelen:

De voor- en nadelen van bedrukken

Voor het bedrukken van bouwhelmen gebruiken we technieken zoals tampondruk of zeefdruk. Die zorgen voor een slijtvaste opdruk die bestand is tegen alle weersinvloeden. Bedrukte helmen zijn vooral geschikt als je een vast logo of ontwerp gebruikt en naar een oplossing zoekt die jarenlang meegaat.

✅ Slijtvast en duurzaam

✅ Strakke en professionele uitstraling

✅ Goed bestand tegen weersinvloeden

❌ Productiekosten zijn relatief hoog

❌ Minder geschikt voor kleine oplages

veiligheidshelm bedrukken

De voor- en nadelen van bestickeren

Het bestickeren van bouwhelmen gebeurt met contourgesneden stickers. Deze stickers worden gemaakt van polymeer en zijn voorzien van een hoogglans topcoating, waardoor ze krasvast en UV-bestendig zijn. De stickers kunnen op helmen worden aangebracht, maar ook op andere oppervlakken zoals servicekoffers, portofoons en oorkappen. Ze hebben een geschatte levensduur van zeven jaar.

✅ Geschikt voor kleine oplages (al vanaf 25 stuks)

✅ Snelle levering dankzij korte productietijd

✅ Productiekosten zijn relatief laag

❌ Blijft minder lang mooi dan drukwerk

❌ Oogst minder strak en professioneel

Bestel jouw bouwhelm met logo bij Vermeer Workwear and Safety

In de megastore van Vermeer Workwear and Safety vind je een zeer ruim assortiment veiligheidshelmen. Al deze helmen voldoen aan de strengste veiligheidsnormen en kunnen door ons worden bedrukt. Het bedrukken van de helm heeft geen invloed op de kwaliteit of certificering ervan, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken. Ook op de levensduur van de helm heeft dit geen invloed.

De opties voor bedrukking en bestickering zijn vrijwel eindeloos. Alle kleuren zijn mogelijk, omdat we in full colour bedrukken en bestickeren. En ook qua formaat en plaatsing van je logo zijn er volop mogelijkheden. 

Heb je er zelf geen verstand van? En kun je wel wat professioneel advies gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs. Zij weten alles over drukwerk en bestickering en helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.
Wanneer is een veiligheidshelm aan vervanging toe?
PBM
3
min leestijd

Wanneer is een veiligheidshelm aan vervanging toe?

Benieuwd wanneer je veiligheidshelm aan vervanging toe is? Op deze pagina lees je alles over de wetten, voorschriften en levensduur van jouw helm.

Een veiligheidshelm kan je leven redden tijdens een bedrijfsongeval. Maar als de helm versleten of beschadigd is, biedt die geen goede bescherming meer. Wil je zeker weten dat jouw helm nog in orde is? In dit blog lees je hoe je de houdbaarheid van jouw veiligheidshelm bepaalt en hoe je de levensduur verlengt.

Veiligheidshelm vervangen: wanneer is dat nodig?

Een veiligheidshelm beschermt je hoofd tegen letsel tijdens bedrijfsongevallen. Denk bijvoorbeeld aan een baksteen die vanaf een steiger op je hoofd valt. Aan een pijp die onverwachts losschiet. Of aan een heftruck die tegen een stelling rijdt, waardoor die omvalt. 

Iedereen begrijpt dat een veiligheidshelm na zo’n impact vervangen moet worden. Maar wat als de helm nooit een impact te verduren krijgt? Je zou denken dat de geldigheid van een veiligheidshelm dan onbeperkt is, maar dat is helaas niet waar. De beschermende eigenschappen van een bouwhelm nemen na verloop van tijd namelijk af. De helm slijt bijvoorbeeld ook door blootstelling aan kou, hitte, uv-straling, chemicaliën en vocht.

{{blog-cta="/components"}}

Wat is de gemiddelde levensduur van een veiligheidshelm?

Een veiligheidshelm moet gemiddeld na maximaal vijf à tien jaar vervangen worden. Ook als die nog nooit een impact heeft gehad. Voor helmen van een lichtere categorie geldt zelfs dat dit al na minder dan vijf jaar nodig is.

Elke veiligheidshelm heeft een indicator die aangeeft wanneer de helm is geproduceerd. Hierdoor bepaal je eenvoudig wanneer het tijd is om de helm te vervangen. De tabel hieronder helpt je daarbij op weg. Je ziet in deze tabel precies wat de houdbaarheid is per materiaal. Kijk dus goed naar het materiaal waar jouw helm van gemaakt is en bepaal aan de hand daarvan of je helm nog houdbaar is:

Materiaal Houdbaarheid
Polyethyleen (PE) 3 jaar
ABS-polymeer (ABS) 5 jaar
Polyamide (PA) 5 jaar
Polycarbonaat (PC) 5 jaar
Textielstof 5 tot 10 jaar
Glasvezelpolyester 5 tot 10 jaar

Meer weten over de wetgeving rondom de levensduur van veiligheidshelmen? Bekijk dan de Europese normering in de NEN-EN 397-norm.

Wat zijn tekenen dat je veiligheidshelm aan vervanging toe is?

Niet alleen de buitenkant van de helm kan slijten. Dat geldt ook voor het binnenwerk. Zeker als dit van thermoplastische materialen is gemaakt. Controleer je helm dus regelmatig op beschadigingen, zoals krassen, scheuren of breuken. Zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Laat je dit liever door een expert controleren? Kom dan gerust langs in onze megastore aan Waalhaven Zuidzijde 32 te Rotterdam. Onze adviseurs kijken graag vrijblijvend met je mee.

Hoe verleng je de levensduur van een veiligheidshelm?

Je kunt de levensduur van je helm verlengen door deze op een koele, droge plek te bewaren. En door langdurige blootstelling aan direct zonlicht te vermijden. Zorg daarnaast dat je de helm goed schoonhoudt. Dat is niet alleen belangrijk voor de duurzaamheid van je veiligheidshelm, maar ook voor je eigen hygiëne. Je voorkomt bijvoorbeeld irritatie aan de hoofdhuid.

houdbaarheid veiligheidshelm
bouwhelmen online bestellen

Nieuwe veiligheidshelm nodig? Bezoek onze megastore in Rotterdam

Is jouw veiligheidshelm aan vervanging toe en wil je een nieuwe kopen? Of wil je jouw veiligheidshelm laten bedrukken met een logo? Kom dan langs in de megastore van Vermeer Workwear and Safety aan Waalhaven Zuidzijde 32 te Rotterdam. Onze experts staan je graag te woord onder het genot van een kop koffie. Liever bellen of mailen? Dat kan via onze contactpagina.

Optimaliseer jouw veiligheid met onze Gratis Veiligheidsscan

Hoe veilig werken jouw medewerkers? Maak gebruik van onze experts op het gebied van veilig werken en voorkom ongemakken.

Contact met een vertegenwoordiger

Wil je meer informatie over onze aanpak? Ben je benieuwd welke maatwerkoplossingen we hebben? Vele bedrijven zijn je voorgegaan.