PBM
5 min leestijd

Bescherming in elke werkomgeving met de juiste veiligheidsbril

Veiligheidsbrillen kopen bij Vemeer Workwear and Safety
Geschreven door:
Aldwin Weggers
Gepubliceerd op:
April 25, 2024

Veilig werken is nergens zo belangrijk als op de bouwplaats. In de bouw loop je namelijk nogal wat risico’s. Daarom zijn er enorm veel veiligheidsmaatregelen in de bouwsector. Denk bijvoorbeeld aan oorkappen tegen geluidsoverlast. Maar ook valbescherming voor steigerbouwers en veiligheidsbrillen voor timmermannen en professionals die met gevaarlijke stoffen werken.

Wanneer zijn veiligheidsbrillen verplicht in de bouw?

Het dragen van een veiligheidsbril in de bouw is niet altijd verplicht. Je draagt de bril vooral in omgevingen waar je risico loopt. Denk bijvoorbeeld aan een omgeving waar er risico is door splinters of gevaarlijke stoffen. Vaak zie je op dit soort plekken speciale stickers waarop staat dat je een veiligheidsbril moet dragen.

Het is dus niet verplicht om altijd een veiligheidsbril op te hebben. Maar bedenk wel dat een klein ongeluk grote gevolgen kan hebben voor jouw ogen. Zeker wanneer je in een omgeving werkt met splinters, metaaldeeltjes en opspattende gevaarlijke stoffen. Vaak zie je dat er op bouwplaatsen oogspoeling wordt gebruikt. Maar wat je het beste kunt doen, is gewoon een veiligheidsbril dragen. Daardoor loop je geen onnodige risico’s en wordt je beschermd tegen irritatie, pijn of letsel.

Verantwoordelijkheid van werkgevers én werknemers

Werkgevers in de bouw zijn verplicht om hun personeel van goede veiligheidsbrillen te voorzien. Ook moeten ze zorgen dat er op de bouwplaats waarschuwingen worden geplaatst, zoals veiligheidsstickers.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat je als werknemer nog steeds verantwoordelijk bent voor jouw eigen veiligheid. Wees dus bewust van de risico’s op de bouwplaats. Neem altijd het zekere voor het onzekere. Dit kan je doen door een veiligheidsbril te dragen en te zorgen voor oorkappen of otoplastieken, zodat ook je oren beschermd worden.

De beste veiligheidsbrillen vind je bij Vermeer

Ben je op zoek naar professionele veiligheidsbrillen? Dan kan je bij ons altijd slagen. Wij bieden veiligheidsbrillen in diverse prijs- en kwaliteitsklassen. Ook voor andere PBM kan je in onze webshop terecht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief om als eerste onze nieuwe artikelen te lezen.

Met een inschrijving ga je akkoord met onze Privacyverklaring
Hartelijk dank! Je inzending is ontvangen!
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.

Contact met een vertegenwoordiger

Wil je meer informatie over onze aanpak? Ben je benieuwd welke maatwerkoplossingen we hebben? Vele bedrijven zijn je voorgegaan.