Wet en regelgeving
5 min leestijd

Welk type reddingsvest past het beste bij jouw werk?

Welk type reddingsvest past het beste bij jouw werk?
Geschreven door:
Aldwin Weggers
Gepubliceerd op:
April 25, 2024

Reddingsvesten: welke past het beste bij jouw werk?

Bij het kiezen van een reddingsvest, is het een veel voorkomende misvatting dat gewicht het enige belangrijke is. In werkelijkheid spelen meerdere factoren een rol. Op deze pagina leggen we je uit om welke factoren dit gaat en hoe je een reddingsvest kiest dat bij jouw werk past.

Gewicht versus drijfvermogen

Het eerste wat je moet begrijpen, is dat je lichaamsgewicht niet rechtstreeks bepaalt welk reddingsvest je nodig hebt.  In water weeg je namelijk veel minder. De maatvoering van reddingsvesten wordt weliswaar weergegeven in lichaamsgewicht, maar het is essentieel om ook naar andere factoren te kijken.

Toepassingsgebied: 150N versus 275N

Bij het kiezen van een reddingsvest is het toepassingsgebied van cruciaal belang. Als je het vest voornamelijk gebruikt op binnenwateren waar hulp snel beschikbaar is en de weersomstandigheden goed zijn, raden we een 150N reddingsvest aan. Dit sportvest biedt voldoende drijfvermogen en bewegingsvrijheid en vormt daardoor een goede combinatie tussen veiligheid en flexibiliteit.

Als je je veel op zee begeeft, met een volledige uitrusting het water op gaat of te maken hebt met extreme weersomstandigheden, is een 275N reddingsvest een betere keuze. Het extra drijfvermogen van dit vest biedt een grotere veiligheidsmarge, wat de 275N ideaal maakt voor risicovolle omstandigheden.

Invloed op het drijfvermogen

Wat je draagt, is net zo belangrijk als waar je je begeeft. Zware waterdichte kleding kan de werking van het vest beïnvloeden door luchtinsluiting, vooral rond de benen en op de rug. In deze situaties raden wij je af een 275N reddingsvest te dragen. Dit type vest heeft meer drijfvermogen, wat essentieel is om op je rug te kunnen draaien, zelfs wanneer je zware kleding aan hebt.

Naast deze factoren zijn er diverse andere overwegingen. Controleer bijvoorbeeld of het vest een goede pasvorm heeft, of het over de benodigde certificering beschikt en of het überhaupt geschikt is voor jouw activiteiten op het water.

Besto reddingsvesten

Een andere factor die meeweegt bij het kiezen van een geschikt reddingsvest, is het merk. Kies bij voorkeur voor een product dat optimaal aansluit bij jouw voorkeuren en vereisten. In onze showroom vind je bijvoorbeeld reddingsvesten van het merk Besto. Dit merk bestaat al ruim 100 jaar en is een bekende marktleider in drijfhulpmiddelen en reddingsvesten. De vesten van Besto hebben een excellent veiligheidsniveau en zijn goedgekeurd volgens de nieuwste normen - zowel in Europa als wereldwijd.

Twijfel je welk reddingsvest het beste bij jouw werk past? Maak dan niet zomaar een keuze, maar laat je eerst adviseren door een expert. Wij denken graag met je mee over jouw ideale reddingsvest. Je kunt daar vrijblijvend voor bellen of mailen, maar je bent ook van harte welkom in onze showroom in Rotterdam.

Bekijk ons gehele assortiment »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief om als eerste onze nieuwe artikelen te lezen.

Met een inschrijving ga je akkoord met onze Privacyverklaring
Hartelijk dank! Je inzending is ontvangen!
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.

Contact met een vertegenwoordiger

Wil je meer informatie over onze aanpak? Ben je benieuwd welke maatwerkoplossingen we hebben? Vele bedrijven zijn je voorgegaan.