Bedrijfskleding
5 min leestijd

Welke steunzolen passen bij jou?

Welke steunzolen passen bij jou?
Geschreven door:
Aldwin Weggers
Gepubliceerd op:
April 25, 2024

Welke steunzolen passen bij jou? Orthopedisch versus podologisch

Wist je dat zo’n 30% van de volwassenen in Nederland platvoeten heeft? En dat is lang niet het enige voetenprobleem waar Nederlanders mee kampen. Ook kwalen zoals overbelasting van de voorvoet, hielspoor en peesplaatontsteking komen veelvuldig voor.

Veel mensen die met dergelijke klachten rondlopen, realiseren zich niet dat zolen hier enorm bij kunnen helpen. Goede zolen bieden alledaags comfort en verlichten je pijn - thuis, maar ook op het werk. In dit blog leggen we je uit welke soorten zolen er zijn en welke functie ze hebben.

Orthopedische zolen: gericht op pijnverlichting

Orthopedische zolen worden voorgeschreven aan mensen die met veelvoorkomende voetproblemen kampen, zoals overbelasting van de voorvoet, hielspoor of peesplaatontsteking. Het doel van deze zolen is om pijn te verlichten en de voeten te ontlasten tijdens het lopen. 

Orthopedische zolen zijn alleen verkrijgbaar op advies van de dokter. Bij Vermeer Workwear & Safety onderhouden we contact met de juiste specialisten op het gebied van zolen voor veiligheidsschoenen. Deze zolen worden vaak gecombineerd met een stappenplan om de loopstijl te verbeteren, waardoor klachten afnemen of zelfs verdwijnen.

Podologische zolen: gericht op voetcorrectie

Podologische zolen worden aangemeten door een arts en corrigeren de manier waarop je voet beweegt tijdens het lopen. Tijdens een analyse op een loopband wordt je looppatroon geobserveerd om de oorzaak van je voetklachten te achterhalen. Op basis van een afdruk van je voet worden de zolen vervolgens aangepast aan de vorm van jouw voeten.

Of je nu een platvoet hebt of juist een holle voet; podologische zolen verminderen de druk op je voeten en verlichten je pijnklachten. Podologische zolen worden ook wel steunzolen genoemd, omdat ze je voeten ondersteunen tijdens het lopen.

Wil jij van de pijn in je voeten af? Vermeer geeft je advies

Ben jij helemaal klaar met de pijn in je voeten? Kies dan voor effectieve pijnbestrijding en comfort met op maat gemaakte zolen voor jouw voeten. Onze experts staan klaar om je te adviseren. Je kunt ons online of via telefoon bereiken, maar je bent ook van harte welkom in onze winkel in Rotterdam.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief om als eerste onze nieuwe artikelen te lezen.

Met een inschrijving ga je akkoord met onze Privacyverklaring
Hartelijk dank! Je inzending is ontvangen!
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.

Contact met een vertegenwoordiger

Wil je meer informatie over onze aanpak? Ben je benieuwd welke maatwerkoplossingen we hebben? Vele bedrijven zijn je voorgegaan.